субота, 22. август 2015.

Z A J E Č A R S K O


Već je, na žalost svih nas, postala uobičajena praksa da vandali i huligani ruše i uništavaju ovaj grad, a da im, kako stvari stoje, niko ne može ništa. A ono što je još gore, te stvari se, uglavnom, događaju u samom centru grada. Na nekoliko desetina metara od sedišta "organa reda". 
U više navrata meta su im bili kandelaberi ispred sedišta lokalne samouprave. No, oni su vraćeni u pređašnje stanje. Za razliku od onih koji se nalaze u šetališnoj zoni od "Bunara Hajduk Veljka" prema OŠ "Vuk Karadžić". Tu, koliko sam mogao da primetim, nedostaju dva i, kako izgleda, neko ko o tome treba da brine, na njih je zaboravio. Ili, možda, nije! Pošto su nepostojeći kandelabiri dobili veoma čudnu zamenu. Izgleda da je autor ovog "rešenja" strastveni pivopija. A možda je i plaćen da reklamira pivo iz komšiluka?
Ko zna? Možda i mene neko optuži da reklamiram "Zaječarsko"!?
Međutim, nije mi to namera. Već da podsetim nadležne da se približava najznačajnija godišnja manifestacija ovog grada, a da se ovi "pivski kandelaberi" nalaze na na mestu koje će, sredinom septembra, biti najfrekventnije. Te da je neophodno ukloniti pivske i vratiti originalne kandelabere.
Osim ako naše komšije nisu sponzori te manifestacije? 
Ali, šalu na stranu. Jer ovo nije samo estetski, već i bezbedonosni problem. 







A računajući na to da je veoma verovatno da su oni koji treba da brinu o uređenju grada zaboravili kako je ovaj deo izgledao u vreme kad su kandelaberi bili na broju, a u želji da pomognem, nudim neke fotografije iz lične arhive. Uz žaljenje što nisam uspeo da pronađem neku koja je fotografisana iz istog ugla.Ali, nisam znao da će zatrebati.


Нема коментара:

Постави коментар