четвртак, 18. јун 2015.

ZNAKOVI PORED PUTAU negotinskom Naselju "Veljko Vlahović", na raskrsnici između dva reda zgrada, u šiblju (koje je nekada, možda, bilo ukrasno), već nedeljama, stoji čudan ukras. Ovde, gde mu svakako nije mesto, stoji znak, koji putnike namernike treba da obavesti da su, sa leve i desne strane, "slepe ulice". Imajući u vidu da znak, na ovom mestu, nema prvobitnu funkciju, postavlja se pitanje kako je tu dospeo.
I da li je ovo nečiji neuspeo pokušaj da vertikalna signalizacija postane horizontalna? U svakom slučaju, pretpostavljam da su ovo uočili i oni koji su zaduženi za saobraćajnu signalizaciju u gradu. I da će ovaj znak biti vraćen na odgovarajuće mesto tokom radova na vertikalnoj i horizontalnoj signalizaciji, za šta su, u opštinskom budžetu, predviđena sredstva u iznosu od 4,5 miliona dinara (dva miliona za horizontalnu i 2,5 miliona za vertikalnu). Mada je (prema priznanju sopstvenih predstavnika), lokalna vlast bila štedljiva pa je za ove poslove angažovala firme koje će naplatiti 1,25 miliona dinara manje, odnosno, 3,25 miliona dinara.
Nadam se da je u predviđene poslove "uračunat" i ovaj znak. I da će mu se, uskoro, naći odgovarajuće mesto. Makar ako izvođači morali da štrbnu deo od onih "ušteđenih" para."Sve su Drine ovog svijeta krive; nikada se one neće moći sve ni potpuno ispraviti; nikada ne smijemo prestati da ih ispravljamo."

                                                  Ivo Andrić 
                                     ("Znakovi pored puta")

Нема коментара:

Постави коментар